Vi vil gjerne minne om de positive resultatene vi fant i ett Maxammonforsøk som ble gjennomført av Universitetet i Poznan, Polen.
Dette uavhengige forsøket på melkekyr midt i laktasjonen, sammenlignet ubehandlet korn + soya, med den samme rasjonen med Maxammonbehandling av kornet (minus soya). Konklusjonene er:
Økt ph i vomma 6,0 vs 5,7.
Økt andel flyktige fettsyrer ( energiproduksjon fra vomma) + 15%
Økt bakterieroduksjon (mikrobeprotein fra vomma) +7%
Økt fibernedbryting i vom. + 22%
Redusert metanproduksjon – 19%
Dette har gitt utslag i økte produksjonresulater:
Økt melkerproduksjon med 29,4 vs 27,6.
Økt fettinnhold 7%
Økt proteininnhold + 12%
Vår pris på Maxammonbygg, er 3,67. Ett basiskraftfor til melkeku, koster nå over 4,50. Kanskje tiden er inne for å gi det ett forsøk?